INGREDIENTE:
- 470 g făină
- 25 g zahăr granulat
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 lingurițe sare
- 120 ml apă
- 120 ml lapte
- 76 g unt
- 2 ouă mari
- Umplutură de brânză feta
- Tarhon proaspăt
- Cimbru proaspăt
PAȘI:
- Pentru a face rulouri cu brânză dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Într-un vas amestecăm drojdia, 2 căni de făină și zahăr. Într-un alt vas încălzim 120 ml de apă, laptele și untul la foc mediu, până se omogenizează. Turnăm amestecul de lapte cald peste cel de amestecul de făină și mixăm până se combină și se răcește, aproximativ un minut.
- Adăugăm un ou și batem la viteză medie, până se integrează în amestec. Reducem viteza la mixer și adăugăm două căni de făină, până se formează un aluat neted și elastic (12-14 minute).
- Adăugăm 1 lingurîă de făină dacă aluatul este prea lipicios. Întoarcem aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și îl modelăm într-o formă rotundă.
- Punem aluatul într-un bol uns cu ulei de măsline și îl acoperim, îl lăsăm la loc cald, 24 de minute până își dublează dimensiunea. Între timp, preîcălzim cuptorul la 190 ° C. Liniem două foi de copt.
- Împărțim aluatul în 12 porții, modelăm fiecare bucată într-o bilă netedă, apoi o platizăm și o rotim într-un cerc. Punem câte 6 rulouri pe fiecare foaie de copt. Acoperim și le lăsăm la crescut, într-un loc cald, 15-25 de minute.
- Cu ajutorul unui borcan, platizăm fiecare rulou în centru. Punem două linguri de brânză feta în fiecare rulou.
- Într-un bol mic, amestecăm un ou cu o lingură de apă și ungem aluatul ce aceasta.
- Coacem până rulourile cu brânză devin aurii, 12-13 minute, la 190 ° C. Apoi, le scoatem, le garnisim cu tarhon și cimbru.
Pentru crema de brânză feta:
- 200 g brânză feta cremoasă
- 170 g brânză cremă
- 1 ou mare
- 20 g unt
- 4 lingurițe de tarhon proaspăt tocat
- 4 lingurițe de cimbru proaspăt tocat
- ½ linguriță sare
- ¼ linguriță piper negru măcinat
În vasul unui mixer amestecămi toate ingredientele la viteză medie-mică până când sunt bine combinate și cremoase, aproximativ 1 minut.
Poftă bună la rulouri cu branză!