INGREDIENTE:
- 3 căni făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ cană apă
- ½ cană lapte
- 180 g unt
- ¼ cană zahăr
- ½ lingură sare
- 4 ouă
- ½ cană migdale tocate
- ½ lingură extract de migdale
Pentru sirop:
- 1 cană apă
- 2 cană de zahăr
- Sucul unei lămâi
- 3 mere mari, feliate
- ½ linguriță scorțișoară
- ¼ cană unt
PAȘI:
- Prrimul pas pentru rețeta de prăjitură cu mere este să diozolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Amestecăm o cană și ¾ făină într-un bol cu amestecul de drojdie. Măsurăm apa, laptelem untul, zahărul și sarea, le amestecăm constant pe foc.
- Turnăm amestecul de lapte peste cel de făină, adăugăm oul și batem cu mixerul electric la viteză mică.
- Mărim viteză la mare și mai mixăm pentru 3 minute.
- Amestecăm restul de făină, alunele și extractul de migdale. Acoperim vasul cu un prosop și îl lăsăm la loc cald până se dublează aproximativ 45-60 de minute. Între timp pregătim siropul și topping-ul.
- Amestecăm zahărul și apa, într-un vas. Le fierbem 5 minute, amestecând. Adăugăm sucul de lămâie, merele, coaja de lămâie și scorțișoara în vas.
- Mai fierbem 2-3 minute până merele se frăgezesc și adăugăm untul.
- Turnăm peste aluat uniform și lăsăm, din nou, la loc cald să se ridice, aproximativ 25 de minute, până își dublează volummul. Coacem 35-40 de minute într-un cuptor preîncălzit. Ultimul pas al rețetei de prăjitură cu mere este să turnăm suc de lămâie pe deasupra și servim.
- Poftă bună!