INGREDIENTE:
- ½ ceașcă de banane
- ¼ cană apă
- 1 ou
- 4 lingurițe ulei vegetal
- 4 lingurițe de zahăr brun
- 1 lingură sare
- 2 căni și un sfert făină
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Curmale tocate
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Într-un vas mediu, amestecăm oul, bananele, zahărul, uleiul și sarea. Adăugăm drojdia activată și o cană de făină. Batem bine pentru 2 minute. Cu mâna integrăm și curmalele și frământăm adăugând suficientă făină din cea rămasă, până se un aluat ferm.
- Frământăm în continuare pentru 5-7 minute, adăugăm făină suplimentară dacă e necesar. Acoperim aluatul și îl punem la loc cald să se ridice.
- Aluatul crescut îl punem într-o formă de chec, îl acoperim și îl lăsăm din nou la crescut. Între timp preîncălzim cuptorul. Punem checul cu banane la copt pentru 30-35 de minute.
- Lăsăm să se răcească și servim cu plăcere. Poftă bună!