Rețetă rulouri cu căpșune și scorțișoară

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 180 ml lapte cald
  • 7g unt topit
  • 25 g zahăr de nucă de cocos
  • ½ lingură sare
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250-300 g făină integrală, de grâu

Pentru umplere:

  • 250 g căpșune proaspete, tăiate cubulețe
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță amidon de porumb

PAȘI:

  • Primul pas al rețetei de rulouri este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, apoi o lăsăm să se activeze, pentru 5-10 minute.
  • Într-un vas mare amestecăm împreubă laptele, untul, zahărul și sarea. Adăugăm și drojdia activată, adăugăm și o cană și jumătate de făină și amestecăm. Întoarcem aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și frământăm pentru 3-5 minute. Apoi, îl punem la crescut, cât timp pregătim umplutura.
  • Punem într-un castron mediu, căpșunele, scorțișoara și amidonul de porumb. Rulăm aluatul crescut cu ajutorul unui făcăleț. Întindem umplutura pe toată lungimea aluatului, apoi îl rotim cu grijă. Apoi, prindem capetele pentru a le sigila.
  • Tăiem în 12 rulouri, cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Punem rulourile într-o tavă, le acoprim cu un prosop curat și le așezăm într-un loc cald, pentru 45 de minute sau până își dublează dimensiunea, timp în care preîncălzim cuptorul.
  • Ultimul pas al rețetei de rulouri este să coacem rulourile timp de 20 de minute sau până când umplutura s-a încins.
  • Poftă bună!
chifle cu branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne