INGREDIENTE:
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¾ cană + 2 linguri apă caldă
- 3 căni făină
- Un vârf de cuțit de sare
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 1 lingură de porumb
- 150 g cârnați feliați
- 100 g brânză Gruyere
- 50 g brânză Fontina
- 2 ouă mari
- Coriandru proaspăt
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, apoi o lăsăm să se actoveze pentru 5-10 minute.
- Amestecăm făina, sarea și drojdia cu ajutorul unui mixer și restul de apă, până se leagă aluatul. Continuăm să mixăm încă 5 minute, la viteză mică.
- Ungem interiorul unui vas cu ulei de măsline, punem aluatul, îl ungem și pe el, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm să crească aproximativ o oră sau până își dublează dimensiunea.
- Aluatul crescut îl transferăm pe o suprafață de lucru, îl întindem cu ajutorul unui făcăleț și îl modelăm în forma dorită de pizza cu ou.
- Punem porumbul peste, îl acoperim din nou și îl lăsăm la crescut 30 de minute. Presărăm ulei, împrăștiem feliile de cârnați pe pizza, acoperim cu brânză rasă și punem la copt. Gătim pentru 5-6 minute, până brânza începe să se topească și marginile aluatului încep să se înmoaie. Spargem cu grijă două ouă deasupra pizzei.
- Coacem în continuare pizza cu ou pentru încă 4-5 minute până când brânza este înăbușită și aurie, iar ouăle au albușuri ferme și un gălbenuș moale.
- Scoatem, presărăm coriandru pe deasupra și servim cu plăcere.
- Poftă bună!