INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 380-420g făină de pâine
- 6 g de busuioc proaspăt, tocat fin
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 5 g sare
- 2 g praf de usturoi
- 2 lingurițe cimbru, proaspăt, tocat fin
- 2 lingurițe rozmarin proaspăt, tocat fin
- 120 g lapte
- 150 g unt
- 120 g cartofi fierți, piure
- 60 g miere
- 2 ouă mari
- 160 g brânză fontina
Pentru sosul marinara:
- 1 lingură ulei de măsline
- 6 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 lingură pastă de roșii
- 1 conservă roșii pastă
- 2 linguri busuioc proaspăt, tocat
- 2 lingurițe miere
- 1 liguriță piper negru măcinat
Pentru condimentare:
- Sare
- Boia
PAȘI REȚETĂ RULOURI ITALIENE:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute
- Într-un vas, amestecăm o cană (130 g) făină, 4 g busuioc, amestecul de drojdie, sarea, praful de usturoi, cimbrul, oregano, rozmarin pănă se combină.
- Într-un alt vas amestecăm, la foc mediu, 120 ml lapte și 80 g unt. Turnăm peste amestecul de făină și mizăm pentru 2 minute la viteză medie. Adăugăm cartofii, mierea și un ou și mixăm în continuare timp de 2 minute.
- Cu mixerul la viteza medie-mică adăugăm treptat 2 căni de făină, apoi, restul, amestecând continuu, până se formează un aluat elastic și neted.
- Uurmătorul pas al rețetei de rulouri italiene este să ungem cu ulei un bol, unde punem aluatul la crescut, îl acoperim și îl lăsăm să se ridice, într-un loc cald pentru 40 de minute – o oră, până își dublează dimensiunea. Tăiem în cuburi brânza.
- Aluatul crescut îl împărțim în 23 de bucățele pe care le acoperim cu o folie de platic. Plasăm un cubuleț de brânză în mijlocul fiecăreia. Pe acestea le punem într-o tavă, le acoperim și le lăsăm la crescut, într-un loc cald, 40 de minute – o oră, până își dublează dimensiunea. Preîncălzim cuptorul.
- Într-un bol mic, amestecăm 1 ou și 15 ml de lapte. Punem rulourile la copt și le lăsăm 15-20 de minute, sau până devin aurii-maronii
- Pentru sosul marinara, într-un vas mic, încălzim uleiul. Adăugăm usturoiul și pasta de roșii și amestecăm 2 minute, pe foc. Adăugăm și roșiile și continuăm să fierbem. Reducem la foc mic și lăsăm 10 minute, adăugând și busuiocul, sarea, piperul și mierea.
- Într-un alt bol amestecăm restul de unt, busuioc, cimbru, oregano, rozmarin. Apoi, turnăm peste celălalt amestec. Scoatem rulourile din cuptor și le servim alăruri de sos.
- Rețeta de rulouri este foarte simplă. Poftă bună!