Rețetă rulouri italiene cu sos Marinara

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 380-420g făină de pâine
  • 6 g de busuioc proaspăt, tocat fin
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 5 g sare
  • 2 g praf de usturoi
  • 2 lingurițe cimbru, proaspăt, tocat fin
  • 2 lingurițe rozmarin proaspăt, tocat fin
  • 120 g lapte
  • 150 g unt
  • 120 g cartofi fierți, piure
  • 60 g miere
  • 2 ouă mari
  • 160 g brânză fontina

Pentru sosul marinara:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 6 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1 conservă roșii pastă
  • 2 linguri busuioc proaspăt, tocat
  • 2 lingurițe miere
  • 1 liguriță piper negru măcinat

Pentru condimentare:

  • Sare
  • Boia

PAȘI REȚETĂ RULOURI ITALIENE:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute
  • Într-un vas, amestecăm o cană (130 g) făină, 4 g busuioc, amestecul de drojdie, sarea, praful de usturoi, cimbrul, oregano, rozmarin pănă se combină.
  • Într-un alt vas amestecăm, la foc mediu, 120 ml lapte și 80 g unt. Turnăm peste amestecul de făină și mizăm pentru 2 minute la viteză medie. Adăugăm cartofii, mierea și un ou și mixăm în continuare timp de 2 minute.
  • Cu mixerul la viteza medie-mică adăugăm treptat 2 căni de făină, apoi, restul, amestecând continuu, până se formează un aluat elastic și neted.
  • Uurmătorul pas al rețetei de rulouri italiene este să ungem cu ulei un bol, unde punem aluatul la crescut, îl acoperim și îl lăsăm să se ridice, într-un loc cald pentru 40 de minute – o oră, până își dublează dimensiunea. Tăiem în cuburi brânza.
  • Aluatul crescut îl împărțim în 23 de bucățele pe care le acoperim cu o folie de platic. Plasăm un cubuleț de brânză în mijlocul fiecăreia. Pe acestea le punem într-o tavă, le acoperim și le lăsăm la crescut, într-un loc cald, 40 de minute – o oră, până își dublează dimensiunea. Preîncălzim cuptorul.
  • Într-un bol mic, amestecăm 1 ou și 15 ml de lapte. Punem rulourile la copt și le lăsăm 15-20 de minute, sau până devin aurii-maronii
  • Pentru sosul marinara, într-un vas mic, încălzim uleiul. Adăugăm usturoiul și pasta de roșii și amestecăm 2 minute, pe foc. Adăugăm și roșiile și continuăm să fierbem. Reducem la foc mic și lăsăm 10 minute, adăugând și busuiocul, sarea, piperul și mierea.
  • Într-un alt bol amestecăm restul de unt, busuioc, cimbru, oregano, rozmarin. Apoi, turnăm peste celălalt amestec. Scoatem rulourile din cuptor și le servim alăruri de sos.
  • Rețeta de rulouri este foarte simplă. Poftă bună!
reteta rulouri italiene

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne