INGREDIENTE:
- 3 căni făină
- 25 g drojdie proapsătă Secretul Bunicii
- 1 ½ linguriță sare
- 1 lingură zahăr granulat
- ¼ lingură piper negru
- 1 ¼ cană lapte
- 50g unt
- 100 g brânză asiago
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- În bolul unui mixer amestecăm o cană jumătate de făină, drojdia, sarea, zahărul și piperul. Punem laptele într-un bol la cuptorul cu microunde. Adăugăm laptele și amestecăm.
- Combinăm amestecul de făină cu cel de lapte și mixăm la viteză mică, până se netezește. Adăugăm brânza și mixăm până se combină. Incorporăm treptat restul de făină pentru a crea un aluat cu brânză moale.
- Amestecăm la viteză mică timp de 5 minute. Punem aluatul format într-un bol uns cu ulei, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut până își dublează dimensiunea, la loc cald, pentru 2 ore.
- După ce aluatul s-a dublat, împărțim aluatul în 4 bile mari de dimensiune egale. Așezăm chiflele cu brânză pe o tavă, le acoperim cu o folie de plastic și le lăsăm la crescut pentru încă 20 de minute.
- Le ungem pe deasupra cu ou bătut și presărăm brânză asigo. Coacem pentru 30-35 de minute sau până se rumenesc.
- Poftă bună!