Rețetă prăjiturele cu ciocolată și scorțișoară

INGREDIENTE:

  • 1 cană jumătate de făină
  • 14 g drojdie prospătă Secretul Bunicii
  • 1/3 cană zahăr
  • ½ lingură sare
  • Scorțișoară măcinată
  • 1 cană lapte
  • 2 linguri unt topit
  • 1 ou
  • 1 cană de fulgi de ciocolată
  • ½ nuci tocate

Pentru toppping:

  • 1/3 cană zahăr brun
  • 1/3 cană făină
  • 1/3 cană ovăz
  • ½ lingură scorțișoară măcinată
  • 3 linguri de unt topit

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte sau apă călduț/ă și lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute
  • Amestecăm făina, zahărul, sarea, scorțișoara și amestecul de drojdie într-un bol la viteză mică. Adăugăm laptele, untul topit și oul și amestecăm la viteză medie până se omogenizează.
  • Adăugăm bucățile de ciocolată și nucile și turnăm aluatul în formele de brioșă. Pregătim toppingul pentru prăjiturp: amestecăm toate ingredientele pentru topping și presărăm peste aluatul de prăjitură.
  • Acoperim și lăsăm să crească 45 de minute la loc cald. După ce au crescut le punem la copt pentru 25-30 minute.
  • Le scoatem și le servim calde.
prajiturele cu ciocolata

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne