INGREDIENTE:
- 1 cană jumătate de făină
- 14 g drojdie prospătă Secretul Bunicii
- 1/3 cană zahăr
- ½ lingură sare
- Scorțișoară măcinată
- 1 cană lapte
- 2 linguri unt topit
- 1 ou
- 1 cană de fulgi de ciocolată
- ½ nuci tocate
Pentru toppping:
- 1/3 cană zahăr brun
- 1/3 cană făină
- 1/3 cană ovăz
- ½ lingură scorțișoară măcinată
- 3 linguri de unt topit
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte sau apă călduț/ă și lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute
- Amestecăm făina, zahărul, sarea, scorțișoara și amestecul de drojdie într-un bol la viteză mică. Adăugăm laptele, untul topit și oul și amestecăm la viteză medie până se omogenizează.
- Adăugăm bucățile de ciocolată și nucile și turnăm aluatul în formele de brioșă. Pregătim toppingul pentru prăjiturp: amestecăm toate ingredientele pentru topping și presărăm peste aluatul de prăjitură.
- Acoperim și lăsăm să crească 45 de minute la loc cald. După ce au crescut le punem la copt pentru 25-30 minute.
- Le scoatem și le servim calde.