INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 185 ml lapte integral
- 56 g unt
- 300 g făină
- 50 g zahăr granulat
- 1 lingură sare
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ou mare
Pentru umplere:
- 75 g unt topit
- 100 g zahăr brun
- 2 lingurițe scorțișoară
Pentru glazură:
- 60 g unt temperatura camerei
- 60 g cremă de brânză
- 230 g zahăr pudră
- 2-3 linguri lapte
- Bomboane de decor colorate
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Încălzim untul și laptele într-un bol, la foc mediu. Separat, amestecăm o cană jumătate de făină, zahărul, sarea și amestecul de drojdie.
- Adăugăm amestecul cald de unt și ou și mixăm până se face un aluat umeb. Adăugăm făina rămasa, treptat și amestecăm până se combină. Frământăm aluatul de rulouri cu scorțișoară câteva minute până devine neted și elastic.
- Acoperim cu o folie de plastic aluatul și îl lăsăm la crescut, într-un loc cald, până își dublează dimensiunea, aproximativ o oră.
- Aluatul crescut îl întindem într-un dreptunghi, cu ajutorul unui făcăleț. Ungem uniform aluatul, cu untul topit. Presărăm zahărul brun și scorțișoara măcinată. Începând cu un capăt lung, rulăm aluatul.
- Tăiem aluatul rulat în 11 rulouri. Le așezăm într-o tavă, în formă de copat de Crăciun, 1 rulou sus, 2 rândul următor, 3 rândul următor, 4 rândul următor și unul pentru trunchi.
- Acoperim cu folie de plastic și lăsăm să crească, la loc cald 20-30 de minute, timp în care preîncălzim cuptorul.
- Coacem rulourile 25 de minute, până devin aurii. Între timp pregătim glazura. Într-un bol amestecăm cu mixerul untul, crema de brânză, zahărul, laptele până totul devine neted și cremos.
- Întindem crema peste rulouri cu scorțișoară și presărăm bomboanele decorative pe deasupra.
- Poftă bună!