INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 căni jumătate făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/3 cană lapte praf
- Un vârf de sare
- 200 g shortening sau margarină
- 2 tablete de ciocolată semi dulce (50 g)
- 1 ou
Pentru umplere:
- 1/3 cană zahăr
- 1 lingură scorțișoară
- 3 lingurițe unt, topit
Pentru topping:
- ½ cană zahăr
- Nuci tocate mărunt
- 1 lingură scorțișoară
- 3 linguri unt, topit
PAȘI:
- În bolul unui mixer amestecați o cană și jumătate de făină, drojdia. Laptele uscat, zahărul și sarea. Separat, încălzim apa împreună cu shortening-ul sau margarina și bucățile de ciocolată până se încălzesc, fără să se topească.
- Adăugăm amestecul de făină, oul și mixăm la viteză mică, apoi 3 minute viteză medie. Adăugăm treptat suficientă făină din cea rămasă, pentru a face un aluat moale.
- Frământăm 3-5 minute, apoi punem aluatul pentru fursecuri cu ciocolată într-un vas, îl ungem cu ulei și îl lăsăm la crescut pentru o oră jumătate.
- Între timp, pregătim umplutura. Amestecăm zahărul și scorțișoara. Aluatul crescut, îl întindem într-un pătrat de 12 cm, îl ungem bine cu unt topit, presărăm umplutura peste aluat. Îndoim aluatul, prindem bine muchia pentru a sigila.
- Tăiem 12 felii, le așezăm pe foi lăsând spațiu 3-4 cm între ele. Aplatizăm fiecare felie cu mâna, acoperim și lăsăm din nou la crescut până se dublează, 20-25 min.
- Preîncălzim cuptorul și pregătim toppingul. Amestecăm zahărul, nucile mărunțite și scorțișoara și le punem deoparte.
- Fursecurile cu ciocolată crescute le mai aplatizăm odată apoi le periem cu unt topit, le pesărăm cu amestecul de scorțișoară și le punem la copt, timp de 15-18 min la 200 grade celsius.
- Poftă bună!