INGREDIENTE:
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 360 g făină
- 25 g zahăr
- Ceapă tocată
- 1 lingură sare
- 1 lingură semințe
- 250 ml lapte
- 60 ml apă,
- 3 linguri jumătate margarină sau grăsime vegetală solidă
- 1 ou, separat
- 1 bucată mușchi de vită afumată/100-120 g
- 135 g brânză
PAȘI:
Pentur a face aceasta gustare cu brânză și mușchi de vită trebuie să faci următoarele:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduți și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- În bolul unui mixer amestecăm făina, drojdia, zahărul, ceapa, sarea și semințele. Mixăm bine.
- Într-o cratiță încălzim apa, laptele și margarina sau grăsimea solidă vegetală. Adăugăm în amestecul de făină.
- Amestecăm la viteză mică, apoi creștem la viteză medie pentru 3 minute.
- Frământăm cu mâna, adăugând jumătate de cană de făină, pentru a crea un aluat tare.
- Adăugăm aluatul într-o tavă unsă și îl așezăm uniform. Ungem cu albuș de ou ușor bătut, presărăm carnea de vită fâșii și brânza mărunțită.
- Coacem la 200 grade, timp de 25-30 de minute până se rumenește
- Serim cald!
- Poftă bună!