INGREDIENTE:
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 căni jumătate făină de pâine
- ¼ cană zahăr
- Shortening (un sfert cană)
- 1 cană jumătate apă
- 1 ou
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Amestecăm bine 2 căni jumătate de făină, drojdia, zahărul și puțină sare. Încălzim apa și shortening-ul, fără ca acesta să se topească.
- Îl adăugăm peste amestecul de făină, adăugăm și oul și amestecăm bine la viteză mica. Apoi, începem să îl frământăm adăugând treptat făina rămasă.
- Acoperim aluatul de pâinici pufoase cu un prosop de bucătărie, îl punem la un loc cald și îl lăsăm la crescut într-un loc cald, până își dublează dimensiunea, aproximativ 30 de minute.
- Aluatul de pâinici pufoase crescut îl punem în forme pentru brioșe acoperim și lăsăm din nou la crescut pentru 20-30 minute, la loc cald.
- Pâinicile crescute le punem la cuptor și le coacem la 200° timp de 10-15 minute, până se rumenesc.
- Le scoatem pe o tigaie, le ungem cu unt și le lăsăm să se răcească.
- Poftă bună!