INGREDIENTE:
- 2 căni făină
- ¾ cană apă călduță
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 lingură zahăr granulat
- Sare după gust
- Roșii uscate în ulei de măsline (un borcan – 250 g, felii subțiri)
- 10 frunze busuioc
- Mozzarella mărunțită o cană jumătate
PAȘI:
Pentru a face pizza cu mozzarela si busuioc trebuie să ai în vedere următoarele:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- În vasul unui mixer amestecăm făina, apa, uleiul, drojdia și zahărul, în jur de 5 minute, până devine un altuat moale și neted.
- Îndindem aluatul într-un oval mare și îl așezăm pe o foaie de gătit, acoperim cu folie de plastic și lăsăm la crescut pentru 25 de minute.
- În acest timp, preîncălzim cuptorul. Nivelăm aluatul crescut și completăm cu roșii și ulei. Acoperim uniform cu frunze de busuioc tăiate sfărâmate. Apoi adăugăm și brânza.
- Coacem pentru 25 de minute, până când blatul este gătit bine și mozzarella topită. Tipul de coacere variază în funție de roșii și câtă brânză a fost adăugată.
- Poftă bună!