INGREDIENTE:
- 2 căni făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 45 g parmezan ras
- ½ lingură sare
- ¼ lingură boia
- 1 cană apă
Pentru sosul de pizza și topping
- 500 g cârnați
- 75 g ceapă tocată
- ½ lingură semințe de chimen
- Sos de roșii
- Condimente
- 250 g mozzarella tăiată cubulețe
- 250 g brânză cheddar mărunțită
- 20 g parmezan ras
PAȘI:
- Într-un vas amestecăm făina, parmezanul, amestecul de drojdie, sarea, piperul. Adăugăm apa caldă. Mixăm cu o lingură de lemn până aluatul devine neted.
- Adăugăm treptat suficientă făină pentru a obține un aluat moale de pizza cu branză. Îl frământăm 2-3 minute, până devine neted și elastic. Apoi, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm să se odihnească 15 minute.
- Într-o tigaie mare, prăjim cârnații, adăugăm ceapa și chimenul. Gătim până ceapa devin moale. Punem deoparte și amestecăm sosul de roșii și condimentele.
- Împărțim aluatul în două bucăți. Le îndindem în formă de pizza și ungem cu ulei. Întindem sosul uniform peste aluat. Facem la fel și cu cârnații. Presărăm brânzele deasupra.
- Preîncălzim cuptorul 220 grade celsius, apoi gătim pizza timp de 20-25 minute. Este gata atunci când marginea este crocantă și de culoare maro-aurie iar brânzeturile sunt topite.
- Poftă bună!