INGREDIENTE:
- 1 cană lapte de nucă de cocos
- 1 cană ovăz
- ¼ cană apă caldă
- 2 căni făină
- 3 lingurițe ulei de nucă de cocos
- 2 lingurițe de zahăr brun
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Un vârf de sare (opțional)
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț și așteptăm 5 minute să se activeze.
- În încălzim laptele de cocos, 2 minute, până începe să fiarbă. Adăugăm făina de ovăz și amestecăm. Punem deoparte și le lăsăm să se odihnească 15 minute. Apoi, adăugăm ¼ cană apă.
- Amestecăm în vasul unui mixer făina, uleiul, zahăurl brun, drojdia și amestecul de ovăz, timp de 10 minute. Apoi, mixăm la viteză mică încă 5-7 minute, până se formează un aluat umed și lipicios.
- Frământăm, fără a adăuga făină, apoi punem aluatul într-un bol mare, uns, pe care îl acoperim cu o folie de plastic. Lăsăm aluatul la crescut, pentru 2 ore, până își dublează dimensiunea.
- Ungem forma de pâine cu ulei de cocos. Luăm aluatul de pâine cu nucă de cocos crescut, îl modelăm într-un dreptunghi, optional îl presărăm cu scorțișoară, nucșoară, ghimbir măcinat, fructe uscate sau stafide. Îl punem în formă, apoi o acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut 60-75 minute
- Preîncălzim cuptorul, apoi coacem pâinea cu nucă pentru 30 de minute, până devine aurie, fără a uita să rotim tigaia. Poftă bună!