INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 50 g zahăr
- ½ lingură sare
- 250 g lapte
- 55 g unt la temperatura camerei
- 1 ou
Pentru umplere:
- 15 g unt topit
- 50 g zahăr
- ½ linguriță rază de lămâie
- 112 pastă de migdale
Pentru glazură:
- 120 g zahăr pudră
- Sare
- 2 linguri lapte
- 15 g unt topit
- ¼ lingură coajă de lămâie
- 1 ½ lingură suc proaspăt de lămâie
- Extract de migdale
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț și așteptăm 5 minute să se activeze.
- Amestecăm 2 căni de făină, zahărul, sarea și amestecul de drojdie într-un mixer, până se omogenizează.
- Încălzim laptele și îl amestecăm cu untul, oul, apoi le incorporăm în amestecul de făină. Adăugăm făina rămasă și amestecăm bine, până se formează aluatul pentru prăjitura cu migdale. Pe acesta îl frământăm 5 minute, până devine neted și elastic. Este gata atunci când se simte lipicios, dar nu se lipește de degete.
- Punem aluatul într-un bil mare, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice, până își dublează dimensiunea, circa 40 de minute.
- Aluatul crescut îl modelăm într-un dreptunghi, îl ungem cu unt topit și presărăm pe deasupra lui zahărul și lămâia. Adăugăm deasupra și pasta de migdale. Tăiem aluatul în 18 felii egale. Le punem într-un vas de coppt, le coperim cu o folie de plastic și le lăsăm să se ridice pentru jumătate de oră.
- În acest timp preîncălzim cuptorul. Coacem feliile timp de 20 de minute până devin aurii.
- Pentru glazură batem zahărul pudră, untul topit, laptele, sucul de lămâie și extractul de migdale într-un castron mic.
- Turnăm conținutul peste prăjitura cu migdale caldă! Poftă bună!