Rețetă gosoși cu mere fără gluten

INGREDIENTE:

  • 2 căni de făină fără gluten
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ lingură de praf de copt
  • ¼ lingură sare
  • ½ lingură condimente plăcintă de mere
  • ¼ lingură de ghimbir măcinat
  • 20 g unt topit
  • ¼ cană sos de mere
  • ¾ cană zahăr
  • 2 ouă
  • ¾ cană lapte
  • 1 măr decojit și tăiat în bucăți foarte mici
  • ½ cană nuci tocate

Pentru topping:

  • ¼ zană zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 15 g unt

PAȘI:

  • Preîncălzim cuptorul. Ungem o tigaie cu unt topit. Într-u bol amestecăm făina, amestecul de drojdie, praful de copt, sarea, condimentele de plăcintă de mere și ghimbirul.
  • Într-un al vas mare batem untul topit, sosul de mere și zahărul. Amestecăm ouăle până se omogenizează conținutul și amestecăm și laptele.
  • Adăugăm peste vasul cu unt și lapte, amestecul de făină și îl integrăm amestecând ușor. Adăugăm cu grijă nucile și merele tăiate. Când aluatul de gogoși cu mere s-a format, îl punem la un loc cald și îl lăsăm să se ridice pentru 15-20 de minute.
  • Aluatul crescut îl împărțim în gogoși, pe care le punem la coptor și le coacem pentru 8-9 minute. Când s-au făcut le lăsăm să se răcească.
  • Topim untul pentru topping și amestecăm într-un bol mic scorțișoara, zahărul și sarea. Ungem gogoșile cu unt topit și le presărăm cu mix-ul de scorțișoară fiecare dintre gogoșile cu mere.
  • Poftă bună!
gogosi cu mere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne