Rețetă covrigi Gingerbread

INGREDIENTE

  • 3 căni jumătate de făină
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană de apă caldă
  • ¼ cană de lapte cald
  • ½ cană melasă
  • ½ linguriță nucșoară
  • ¼ cană zahăr brun
  • 1 lingură ghimbir măcinat
  • ½ linguriță scorțișoară
  • ½ cană făină de porumb
  • 1 albuș de ou

PAȘI:

Iata o rețetă covrigi cu care nu poti da greș:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm 5-10 minute să se dizolve.
  • În vasul unui mixer amestecăm ½ cană făină, amestecul de drojdie, laptele cald, melasa, zahărul brun, toate condimentele, amestecul de drojdie și puțină sare. Amestecăm la viteză mică.
  • Adăugăm treptat din făina rămasă, până aluatul se leagă și devine ușor lipicios. Apoi, continuăm să mixăm până aluatul devine elastic.
  • Aluatul îl așezăm într-un bol uns, îl acoperim cu un prosop umed și îl lăsăm să crească într-un loc cald, până își dublează dimensiunea.
  • Din aluatul crescut formăm 8-10 bile egale. Formăm o gaură în mijlocul fiecărei bile pentru a le modela forma de covrig. Apoi, le punem pe o foaie de copt, le acoperim cu un prosop umed și le lăsăm să crească, din nou, până își dublează dimensiunea.
  • Între timp fierbem o oală mare cu apă și preîncălzim cuptorul. După ce covrigii au crescut, îi punem la fiert în apa clocotită, căte 2-3 simultan. Le fierbem până ajung să plutească în vârf.
  • Folosind o lingură, scoatem covrigii din apă.
  • Punem făina de porumb într-un vas, intindem covrigii prin ea, apoi îi așezăm pe o foaie de copt. Îi ungem pe fiecare cu albuș de ou.
  • Îi punem șa cuptor și îi coacem până se rumenesc, aproximativ 20-25 minute.
  • Urmeaza pas cu pas rețeta de covrigi și nu poți da greș. Poftă bună!
reteta covrigi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne