INGREDIENTE
- 3 căni jumătate de făină
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană de apă caldă
- ¼ cană de lapte cald
- ½ cană melasă
- ½ linguriță nucșoară
- ¼ cană zahăr brun
- 1 lingură ghimbir măcinat
- ½ linguriță scorțișoară
- ½ cană făină de porumb
- 1 albuș de ou
PAȘI:
Iata o rețetă covrigi cu care nu poti da greș:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm 5-10 minute să se dizolve.
- În vasul unui mixer amestecăm ½ cană făină, amestecul de drojdie, laptele cald, melasa, zahărul brun, toate condimentele, amestecul de drojdie și puțină sare. Amestecăm la viteză mică.
- Adăugăm treptat din făina rămasă, până aluatul se leagă și devine ușor lipicios. Apoi, continuăm să mixăm până aluatul devine elastic.
- Aluatul îl așezăm într-un bol uns, îl acoperim cu un prosop umed și îl lăsăm să crească într-un loc cald, până își dublează dimensiunea.
- Din aluatul crescut formăm 8-10 bile egale. Formăm o gaură în mijlocul fiecărei bile pentru a le modela forma de covrig. Apoi, le punem pe o foaie de copt, le acoperim cu un prosop umed și le lăsăm să crească, din nou, până își dublează dimensiunea.
- Între timp fierbem o oală mare cu apă și preîncălzim cuptorul. După ce covrigii au crescut, îi punem la fiert în apa clocotită, căte 2-3 simultan. Le fierbem până ajung să plutească în vârf.
- Folosind o lingură, scoatem covrigii din apă.
- Punem făina de porumb într-un vas, intindem covrigii prin ea, apoi îi așezăm pe o foaie de copt. Îi ungem pe fiecare cu albuș de ou.
- Îi punem șa cuptor și îi coacem până se rumenesc, aproximativ 20-25 minute.
- Urmeaza pas cu pas rețeta de covrigi și nu poți da greș. Poftă bună!