INGREDIENTE:
- O cană jumătate de apă călduță
- Ulei extravirgin
- Usturoi prăjit – două lingurițe
- Condinemente tocate: rozmarin, cimbru, oregano
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură sare
- 4 căni jumătate făină
PAȘI:
- Amestecăm apa, uleiul de măsline, pasta de usturoi, condimentele, amestecul de drojdie și sarea în vasul unui mixer. Adăugăm o cană jumătate de făină. Amestecăm la viteză medie aprocimatic 2 minute, până devine neted.
- Adăugăm restul de 2 căni jumătate de făină și frământăm aluatul până devine neted. Daca încă este lipicios, mai adăugăm încă o cană suplimentară de făină și frământăm cât este nevoie. Aluatul trebuie să fie moale și neted, dar nu lipicios.
- Transferăm aluatul pentru lipie cu usturoi într-un bol ușor uns, îl acoperim cu un prosop umed și îl lăsăm la crescut până își dublează dimensiunea, o oră-oră jumătate.
- Aluatul crescut îl punem pe o suprafață cu făină și îl împărțim în 8 porții egale. Formăm fiecare bucată de aluat într-o bilă, apoi le întindem cu mâinile într-un oval.
- Preîncălzim cuptorul. Când grătarul este gata, periem ușor cu ulei fiecare lipie, apoi le punem la fript timp de două-trei minute. Repetăm cu fiecare lipie cu usturoi în parte.
- Cele mai delicioase sunt daca sunt servite în aceeași zi în care au fost preparate. Poftă bună!