INGREDIENTE:
- 1 cană + 4 linguri de apă călduță
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană afine uscate
- 1/3 cană zahăr brun
- 4 jumătate lingurițe de coajă de portocală rasă
- 1 linguriță sare
- ¼ linguriță cuișoare măcinate
- 3 căni făină albă
- 1 lingură zahăr
- 1 albuș de ou mare
- 1 linguri făină de porumb
PAȘI:
Iată o rețetă de covrigi cu care nu poți da gres:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5 minute să se activeze.
- Punem în mașina de pâine 1 cană + 2 linguri de apă, afine, zahărul brun, coaja de portocală, sare, cuișoare, făină și amestecul de drojdie. Setăm mașina de făcut pâine. Când ciclul este finalizat, luăm aluatul, îl împărțim în 9 bile. Pe fiecare le apăsăm în mijloc pentru a forma o gaură.
- Punem covrigei pe o tavă, îi acoperim și îi lăsăm să crească 10 minute. Apoi, le aplatizăm ușor cu mâna. Umplem o oală (2/3) cu apă, adăugăm zahăr și punem la fiert.
- Gătim covrigeii doi câte doi, 45 de sencunde pe fiecare parte. Facem la fel cu fiecare. Apoi, batem albușul de ou și apa rămasă și ungem covrigeii. Îi punem într-o tavă, îi acoperim cu o foaie de copt și presărăm făină de porumb peste aceștia.
- Coacem la 250 de grade, timp de 18-22 de minute, sau până se rumenesc. Apoi, îi scoatem și îi lăsăm să se răcească.
- Poftă bună!
- Urmează rețeta de covrigi pas cu pas si savureaza acest desert inedit!