INGREDIENTE:
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 căni de apă caldă
- ¼ cană făină de pâine
- 1/3 cană ulei
- 1/3 cană miere
- 3 lingurițe sare
- 6-7 căni făină integrală de grâu
- ½ cană miezuri de seminte de floarea soarelui
- 3 linguri de unt topit
PAȘI:
Iată cum poți pregăti pâine de casă cu semințe:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă caldă și o lăsăm să se activeze timp de 5 minute.
- Într-un bol mare amestecăm făina, uleiul, mierea, sarea, amestecul de drojdie și 4 căni de făină de grâu integrală. Batem bine până se omogenizează. Adăugăm semințele de floarea soarelui și suficientă făină din cea rămasă până se formează un aluat ferm.
- Luăm aluatul și îșl frământăm timp de 8 minute, apoi îl punem într-un vas uns pe care îl acoperim și îl lăsăm la crescut pentru aproximativ o oră.
- Aluatul crescut îl batem și îl împărțim în 3 bucăți egale. Le plasăm în vase pentru pâine și le acoperim din nou, pentru a le lăsa la crescut, 30 de minute până își dublează volumul.
- Pâinile crescute le coacem la 200 grade, până se rumenesc, pentru 35-40 de minute. Le ungem cu unt topit.
- Le scoatem și le lăsăm să se răcească. Poftă bună!