Rețetă mini Cheeseburger

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • 1 cană lapte călduț
  • 2 lingurițe unt topit
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură sare
  • 3 căni făină
  • Apă (pentru baia de apă)
  • Praf de copt
  • 1 ou mare bătut cu 2 lingurițe de apă
Pentru umplutură:
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • Ardei roșu tăiat în bucăți mici
  • Ceapă roșie tăiată în bucăți mici
  • Friptură tăiată în bucăți mici
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură piper negru
  • Usturoi
  • Cuburi de brânză cheddar
  • Cuburi de mozzarella

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, apoi o lăsăm să se activeze pentru 5 minute.
  • În vasul unui mixer amesecăm laptele, untul, zahărul brun, amestecul de drojdie, făina și sarea. Amestecăm 8-10 minute, până se formează o bilă elastică netedă, ușor lipicioasă.
  • Punem aluatul pentru chiflele de mini cheeseburger într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu o folie de plastic. Îl lăsăm să își dubleze dimensiunea, aproximativ 60-90 minute.
  • Într-o tigaie mare, la foc mediu, încălzim uleiul. Când este gata, adăugăm ceapa și ardeii. După un minut și jumătate sare, piper și usturoiul. Amestecăm și gătim în jur de 6-8 minute.
  • În aceeași tigaie adăugăm restul de ulei. Condimentăm friptura cu sare, piper și usturoi. O adăugăm în tigaie și gătim până nu mai este roz, aproximativ 2-3 minute. Adăugăm iarăși ceapa și ardeii.
  • Frământăm aluatul pentru mini cheeseburger, îl întindem și îl tăiem în 12 bucățele uniforme. În centrul fiecăreia adăugăm o parte din amestecuș de carne și câte o bucată de cheddar și mozarella. Formăm o bilă, îndoind părțile. Ne asigurăm că aluatul pentru chiflele de mini cheeseburger nu este prea subțire, deoarece amestecul se va scurge.
  • Preîncălzim cuptorul. Așezăm bilele pe o foaie de pergament. Într-un vas punem apă în care adăugăm bicarbonatul de sodiu și le fierbem. Plasăm bilele, una câte una și le fierbem timp de 20 de secunde.
  • Cu ajutorul unei linguri, le scoatem pe fiecare, scurgând apa și apoi le așezăm pe foaia de pergament. Repetăm cu fiecare dintre cele 12 bile.
  • Le ungem cu ou și le presărăm cu sare. Le coacem 15-20 minute sau până devin aurii. Le scoatem din tavă și le lăsăm să se răcească.
  • Poftă bună!
mini cheeseburger

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne