INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1 cană lapte călduț
- 2 lingurițe unt topit
- 2 lingurițe zahăr brun
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură sare
- 3 căni făină
- Apă (pentru baia de apă)
- Praf de copt
- 1 ou mare bătut cu 2 lingurițe de apă
Pentru umplutură:
- 2 lingurițe ulei de măsline
- Ardei roșu tăiat în bucăți mici
- Ceapă roșie tăiată în bucăți mici
- Friptură tăiată în bucăți mici
- 1 lingură sare
- 1 lingură piper negru
- Usturoi
- Cuburi de brânză cheddar
- Cuburi de mozzarella
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, apoi o lăsăm să se activeze pentru 5 minute.
- În vasul unui mixer amesecăm laptele, untul, zahărul brun, amestecul de drojdie, făina și sarea. Amestecăm 8-10 minute, până se formează o bilă elastică netedă, ușor lipicioasă.
- Punem aluatul pentru chiflele de mini cheeseburger într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu o folie de plastic. Îl lăsăm să își dubleze dimensiunea, aproximativ 60-90 minute.
- Într-o tigaie mare, la foc mediu, încălzim uleiul. Când este gata, adăugăm ceapa și ardeii. După un minut și jumătate sare, piper și usturoiul. Amestecăm și gătim în jur de 6-8 minute.
- În aceeași tigaie adăugăm restul de ulei. Condimentăm friptura cu sare, piper și usturoi. O adăugăm în tigaie și gătim până nu mai este roz, aproximativ 2-3 minute. Adăugăm iarăși ceapa și ardeii.
- Frământăm aluatul pentru mini cheeseburger, îl întindem și îl tăiem în 12 bucățele uniforme. În centrul fiecăreia adăugăm o parte din amestecuș de carne și câte o bucată de cheddar și mozarella. Formăm o bilă, îndoind părțile. Ne asigurăm că aluatul pentru chiflele de mini cheeseburger nu este prea subțire, deoarece amestecul se va scurge.
- Preîncălzim cuptorul. Așezăm bilele pe o foaie de pergament. Într-un vas punem apă în care adăugăm bicarbonatul de sodiu și le fierbem. Plasăm bilele, una câte una și le fierbem timp de 20 de secunde.
- Cu ajutorul unei linguri, le scoatem pe fiecare, scurgând apa și apoi le așezăm pe foaia de pergament. Repetăm cu fiecare dintre cele 12 bile.
- Le ungem cu ou și le presărăm cu sare. Le coacem 15-20 minute sau până devin aurii. Le scoatem din tavă și le lăsăm să se răcească.
- Poftă bună!