INGREDIENTE:
- 2 căni jumate de făină
- 2 linguri de zahăr granulat
- 1 ½ lingură praf de copt
- ½ lingură sare
- 15 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană unt la temeperatura camerei
- 1 cană lapte de unt încălzit
- ¼ pahar gem
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Într-un bol mare amestecăm făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și amestecul de drojdie. Amestecăm bine pentru a se combina.
- Tăiem untul în bucăți foarte mici. Facem o gaură în centru și turnăm jumătate din cantitatea de lapte cald acolo. Adăugăm peste celălalt amestec pentru biscuiti cu gem.
- Amestecăm cu o lingură de lemn pentru a se combina. Adăugăm treptat restul de lapte pentru a forma un aluat umed.
- Transferăm aluatul pe o suprafață și începem să-l frământăm bine pentru 4-5 minute, până devine moale și elastic.
- Rotim aluatul și îl pliem în jumătate. Apoi cu ajutorul unui cuțit tăiem biscuiții.
- Îi așezăm la un centimentru unul de altul pe o foaie de copt. Îi găurim putin cu un cuțit, în centru, pe fiecare. Folosing o pungă de plastic, introducem în fiecare biscuite, aproximativ 1 linguriță de gem, la alegere.
- Preîncălzim cuptorul. Coacem biscuiții cu gem timp de 12-15 minute sau până se rumenesc.
- Îi servim calzi. Poftă bună!