INGREDIENTE:
- ½ cană lapte
- 3 lingurițe ulei
- 1 ou
- 1/3 cană cartofi copți pasați (piure)
- 2 căni și ¾ făină
- 1 lingură sare
- 1 lingură de zahăr
- ½ cană ceapă tocată
- 15 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI:
Cu mixerul:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Combinam amestecul de drojdie, ½ cană făină, sarea și zahărul
- Amestecăm laptele și uleiul clad, într-un alt vas.
- Combinăm amestecul uscat și lichidele în vasul de amestecare al mixerului la viteză mică. Batem un 1 minut la viteză medie.
- Adăugăm oul, cartoful și ceapa și mai mixăm timp de 3 minute. Scoatem aluatul și cu mâna amestecăm suficientă făină din cea rămasă pentru a crea un aluat ferm.
- Frământăm 5-7 minute până aluatul devine neted și elastic. Folosim făină suplimentară dacă este necesar.
- Punem aluatul într-un vas ușor uns cu ulei și îl întoarcem acolo. Acoperim aluatul pentru pâine cu cartofi îl lăsăm la crescut.
- Luăm aluatul crescut și îl rotim într-un dreptunghi. Prindem capetele pentru a-l sigila.
- Așezăm aluatul într-o tigaie unsă cu ulei. Acoperim și lăsăm să se ridice. Aluatul crescut îl punem la copt, în cuptorul preîncălzit și îl lăsăm 40 de minute.
- Îl scoatem și îl lăsăm să se răcească pe suport.
- Poftă bună!