INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 5 și jumătate căni făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană apă caldă
- ½ cană zahăr granulat
- 1 lingură sare
- 6 linguri unt topit
- ½ cană lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- 3 ouă mari
- 1 cană fulgi de ciocolată
Pentru glazură:
- 2 căni de zahăr pudră
- 2-3 linguri lapte
- Scorțișoară
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Amestecăm 4 căni jumătate de făină cu zahăr și sare. Într-un bol separat batem untul topit împreună cu laptele, extractul de vanilie și două ouă. Adăugăm amestecul de drojdie și pun zahăr.
- Continuăm să amestecăm pe foc mic, îndepărtând cu grijă făina de pe margini. După ce toată făina s-a incorporat în aluat, adăugăm ușor încă jumătate de cană de făină.
- Adăugăm fulgii de ciocolată și amestecăm încet, la foc mic timp de 5 minute. Aluatul pentru chifle cu ciocoalta rezultat îl fărmântăm cu grijă, adăugând treptat făina, de asemenea, pentru 5 minute, până devine elastic nu mai este lipicios. Apoi, îl lăsăm la crescut pentru o oră, acoperit de un prosop.
- Din aluatul crescut facem biluțe, în palmă, printr-o mișcare circulară. Ungem o tigaie cu unt. Transferăm biluțele pe aceasta, o acoperim cu un prosop și o lăsăm între o oră și o oră jumătate la crescut.
- Preîncălzim cuptorul. Batem oul rămas împreună cu o linguriță de apă, apoi ungem chiflele cu ciocolata cu acest amestec. Le punem la cuptor și le coacem pentru 30 de minute, până devin aurii.
- Amestecăm zahărul pudră cu scorțișoara și 2 linguri de lapte. Amestecăm bine. Dacă este cazul adăugăm mai mult zahăr sau lapte, în funcție de textura glazurii pe care o dorim. Punem conținutul într-o pungă, tăiată la vârf, cu ajutorul căreia ornăm. Poftă bună!