INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 2 căni de lichior de ouă
- 2 ligurițe de sare
- 60 g unt
- 1 ou bătut
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Nucșoară
- 6 căni de făină
Pentru umplere:
- 60 g unt topit
- 1 cană zahăr granulat
- 2 lingurițe scorțișoară
Pentru glazură:
- 170 g cremă de brânză
- O cană de zahăr pudră
- 1 linguriță bourbon
- 1 linguriță lichior de ouă
PAȘI:
Aceasta este cea mai simpla reteta! Rulouri delicioase si pufoase poti face astfel:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Punem lichiorul de ouă într-un bol la foc mediu. Amestecăm 6 linguri de zahăr, sare, unt și turăm pe deasupra lichiorul fierbinte și le lăsăm să se răcească.
- Adăugum oul și amestecul de drojdie și mixăm bine cu lingura de lemn, Presărăm nucșoara și făina, și batem bine până se formează un aluat moale.
- Punem aluatul într-un bol mare și uns cu unt, acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut pentru o oră, până se dublează în dimensiune. (în jur de o oră)
- Amestecăm zahărul și scorțișoara peste care adăugăm untul topit. Împărțim și rulăm aluatul. Apoi, îl punem, din nou, la crescut pentru aproximativ o oră, până se dublează.
- Preîncălzim cuptorul. Când rulourile au crescut, le punem la copt pentru 25 de minute, apoi le lăsăm să se răcească.
- În timp ce rulourile se răcesc, pregătim glazura. Amestecăm ingredientele impreună. Dacă este nevoie, adăugăm mai mult zahăr pentru o textură mai groasă.
- Se toarnă glazura peste rulouri. Poftă bună!
- Urmeaza reteta de rulouri pas cu pas si nu vei de gres!