INGREDIENTE:
- 1 ½ cană făină
- 1 lingură miere
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- ½ cană apă caldă
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Mozzarella feliată
- ¾ cană sosul preferat de pizza.
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Într-un castron amestecăm făina, mierea, sarea, uleiul de măsline și amestecul de drojdie cu ajutorul unei linguri de lemn. Amestecăm adăugând făină suplimentară dacă aluatul este prea lipicios.
- Odată format, luăm aluatul și îl framâmtăm 6-8 minute, până devine elastic. Apoi, îl punem într-un vas, îl acoperim cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la un loc cald, 25-30 de minute, până își dublează dimensiunea.
- Luăm aluatul crescut, îl împărțim în 8 bile de dimensiuni egale. Pe fiecare le întindem ca pe pizza, cu grijă sa nu se rupă. În centru fiecărei mini rulori pizza punem sos de pizza, și o bucată de mozzarella mărunțită. Le rulăm și apoi le sigilăm.
- Le punem într-o tavă unsă, le coacem aproximativ 20 de minute, până devin aurii. Poftă bună!