INGREDIENTE:
Aluat:
- O cană și jumătate apă caldă
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură miere
- 15 g unt topit
- Sare
- 470-550 g făină
- Branză cheddar
Fierbere:
- 9 căni apă caldă
- 1/3 cană bicarbonat de sodiu
Topping:
- 1 ou bătut
- Sare
- 60 g unt topit
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Adăugăm amestecul de drojdie în restul de apă caldă, alături de miere și amestecăm până se omogenizează. Adăugăm treptat 3 căni de făină și sare, amestecând constant.
- Mixăm cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unui mixer, până aluatul devine gros. Adăugăm încă o cană de făină și amestecăm bine, până acesta nu se mai lipeste.
- Punem aluatul pentru covrigi cu brânză pe o suprafață cu făină, îl frământăm bine timp de 3 minute, apoi, îl formăm într-o minge. Îl punem într-un vas, îl acoperim și îl lăsăm într-un loc cald timp de 10 minute.
- Preîncălzim cuptorul la 200 grade. Punem două foi mari de copt. Tăiem subțire branza cheddar pe lung. Fiecare baston îl rulăm în aluat.
- Amestecăm cele 9 căni de apă cu bicarbonatul de sodiu într-o oală mare. O fierbem, punem câte 2-3 covrigi cu brânză în apa clocotită și îi lăsăm să stea 20 de secunde. Îi scoatem și îi punem pe foile de copt pregatite.
- Le ungem pe fiecare cu ou bătut, coacem pentru 15-20 de minute, până devin maro-aurii. Le scoatem și le periem ușor cu untul topit rămas. Poftă bună!