INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1 cană apă caldă
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 zaharuri de zahăr
- 2 ouă mari
- 2½ căni făină, plus mai mult pentru suprafața de lucru
- 3 linguri de ulei de măsline
- ¼ lingură de sare
- ½ cană de fulgi de nucă de cocos
Pentru glazură:
- 2 ½ căni zahăr pudră
- 3 căni de apă
PAȘI:
Iata cum poti face un desert cu inghetata de-a dreptul delicios:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă caldă pentru a o activa.
- Adăugăm apa caldă, un ou și amestecăm. Adăugăm o cană jumate de făină și amestecăm până cand se transformă într-un aluat neted și lipicios.
- Acoperim cu un prosop și lăsăm la crescut 30 de minute. Adăugăm uleiul și sarea și amestecăm bine cu o spatulă. Punem nuca de cocos și restul de făină și amestecăm până se omogenizează.
- Punem aluatul pe o suprafață cu făină și începem să-l frământăm până devine neted și elastic. Îl punem într-un vas, îl acoperim și îl lăsăm la dospit pentru 30-45 minute.
- Împărțim aluatul în 12 bucăți de dimensiuni egale. Rulăm bucățile de lat în chifle mici și le punem deoparte pe o tavă de copt unsă cu ulei. Le acoperim și le lăsăm la crescut 20 de minute.
- După ce au crescut, le ungem cu ou bătăt, le punem în cuptor și le coacem timp de 20 de minute până devin aurii.
- Adăugăm zahărul pudră într-un castron și amestescăm cu apă. Amestecăm bine bine până când devine neted și fără cocoloașe. Punem la frigider.
- Odată ce chiflele se răcesc, le înmuiem în înghețată și le servim. Poftă bună la desert cu inghetata!