INGREDIENTE:
- 25 g unt tăiat în cubulețe
- 425 gr. făină
- 50 g zahăr
- 125 ml apă fiartă
- 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 25 ml apă calduță
- 1 ou
- zahar vanilat
- sare
- coajă rasă de lămâie
- miere
PAȘI:
Urmeaza pas cu pas reteta! Colacei pufosi si gustosi poti face astfel:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță alături de o linguriță de zahăr.
- Amestecăm un gălbenuș de ou bătut u o lingură de lapte și zahăr tos. Punem untul și zahărul într-un bol peste care punem 125 ml apă fiartă. Amestecăm bine până când se topește zahărul și se lasă la răcit.
- Adăugăm drojdia peste amestecul răcit de unt și zahăr. Apoi, adăugăm oul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și amestecăm bine în jur de 5 minute.
- Punem totul într-un castron mare, unde adăugăm treptat făină, până se omogenizează. Frământăm aluatul până acesta devine neted și elastic.
- Îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut în jur de o oră jumate, până își dublează volumul.
- Împărțim aluatul crescut în 3 bucăți egale. Fiecare împărțită la rândul ei împărțită în 5 bucăți egale. Le rulăm pe fiecare și începem să le împletim.
- Așezăm colăceii pe o tavă acoperită cu foi de copt și îi lăsăm o oră la crescut, până își dublează vlumul. Îi ungem cu gălbenușul și laptele, adăugăm pe deasupra zahărul tos. Le coacem pentru 15-20 minute la cuptor până devin aurii. Urmeaza reteta de colacei cu atentie si nu vei da gres.