INGREDIENTE:
- 300 g făină albă
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 150 g cașcaval afumat
- 150 g mozzarella, cuburi
- 1 linguriță zahăr
- 3 linguri ulei de măsline
- 5 g sare
- 250 ml apă
- Oregano
- Busuioc uscat
- Rozmarin uscat
- 1 cățel usturoi tocat
PAȘI
Vrei sa faci stromboli? Reteta spune astfel:
- Într-un bol diolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii împreună cu o linguriță de zahăr în puțină apă caldă.
- Amstecăm drojdia cu o cană de făină, ulei și sare, până devine netedă. Cu ajutorul unei liguri din lemn, amestecăm treptat făina rămasă în compoziție, pentru a deveni un aluat moale.
- Frământăm 7-10 minute până aluatul devine neted și elastic, adăugând suficientă făină. Punem aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut.
- Rulati bucațele din aluatul crescut. Le presărăm cu oregano, busuioc, usturoi și punem brânzeturile pe desupra. Le rulăm în mici cilindrii și prindem capatele între ele.
- Le așezăm într-o tavă cu foaie de copt unsă cu ulei , acoperim cu folie de plastic și le lăsăm să la crescut.
- Îndepărtăm plasticul, periem ușor cu ulei de măsline, presărăm sare și rozmarin. Le băgăm la cuptor timp de 35-40 minute până devin aurii. Le lăsăm să răcească și apoi le putem servi. Poftă bună!