INGREDIENTE:
Aluat
- 1 cană de apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căni jumătate de făină
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță sare
Umplutură
- 2 căni de mozzarella
- Sos de pizza
- 25 g parmezan
- 1 cană de măsline negre tocate
- Ceapă verde
- Ardei
- Bacon
- Usturoi
- Ciuperci
- Ou
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă caldă pentru a o activa.
- Amestecăm drojdia, făina și sarea. Încălzim apa împreună cu uleiul apoi adăugăm amestecul de făină. Batem 2-3 minute la viteză medie. Amestecăm făina rămasă pentru a rezulta un aluat moale.
- Frământăm aluatul 5-7 minute bine până devine neted și elastic. Folosim făină suplimentară dacă este nevoie.
- Așezăm aluatul într-un castron uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut. După ce și-a dublat dimensiunea îl împărțim în 12 bucăți egale. Lăsăm aluatul pentru mini caltzone 10 minute, apoi luăm fiecare bucată și o rotim într-un cerc.
- Adăugăm sosul de roșii, toppingurile de parmezan și mozzarella, ceapa tocată, ardei, usturoi, măsline și bacon. Marginea aluatului o ungem cu amestec de ou bătut și apă. Împăturim fiecare bucată și ungem le ungem și pe deasupra.
- Coacem mini calzone pentru 30-35 minute, până capătă culoarea aurie.
- Poftă bună!