Rețetă mini Calzone

INGREDIENTE:

Aluat

  • 1 cană de apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căni jumătate de făină
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare

Umplutură

  • 2 căni de mozzarella
  • Sos de pizza
  • 25 g parmezan
  • 1 cană de măsline negre tocate
  • Ceapă verde
  • Ardei
  • Bacon
  • Usturoi
  • Ciuperci
  • Ou

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă caldă pentru a o activa.
  • Amestecăm drojdia, făina și sarea. Încălzim apa împreună cu uleiul apoi adăugăm amestecul de făină. Batem 2-3 minute la viteză medie. Amestecăm făina rămasă pentru a rezulta un aluat moale.
  • Frământăm aluatul 5-7 minute bine până devine neted și elastic. Folosim făină suplimentară dacă este nevoie.
  • Așezăm aluatul într-un castron uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut. După ce și-a dublat dimensiunea îl împărțim în 12 bucăți egale. Lăsăm aluatul pentru mini caltzone 10 minute, apoi luăm fiecare bucată și o rotim într-un cerc.
  • Adăugăm sosul de roșii, toppingurile de parmezan și mozzarella, ceapa tocată, ardei, usturoi, măsline și bacon. Marginea aluatului o ungem cu amestec de ou bătut și apă. Împăturim fiecare bucată și ungem le ungem și pe deasupra.
  • Coacem mini calzone pentru 30-35 minute, până capătă culoarea aurie.
  • Poftă bună!
mini calzone

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne