INGREDIENTE:
- 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250 g făină
- 250 ml lapte de cocos
- 100 g ovăz
- 60 ml apă
- 3 linguri ulei de cocos
- sare (opțional)
PAȘI:
- Urmand pașii rețetei de pâine încălzim laptele de cocos apoximativ 2 minute, până începe să fiarbă. Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț pentru a o activa.
- Adăugăm fulgii de ovăz și amestecăm pentru a se mixa. Le lăsăm sa se răcească, aproximativ 15 minute. Adăugăm apa și amestecăm.
- Amestecăm într-un mixer făina, uleiul, zahărul, drojdia și mixul de ovăz. Amestecăm până se formează un aluat umed. În momentul în care este destul de lipicios, începem să-l frămîntăm bine.
- După frământare, plasăm aluatul într-un castron mare și uns cu mergarina sau unt, îl acoperim cu folie de plastic și-l lăsăm să se ridice aproximtiv 2 ore, într-un loc cald.
- După ce aluatul s-a dublat, începem să-l frământăm timp de aproximativ 3 minute. După care, putem adăuga dacă dorim scorțișoară, nucșoară, ghimbir sau fructe confiate.
- Acoperim și lăsăm la crescut din nou aluatul pentru o oră/o oră și un sfert. În timp ce preîncălzim cuptorul.
- Coacem aproximativ jumătate de oră, până devine auriu și pufos. Scoatem și lăsăm să se răcească timp de 5-10 minute.
- Poftă bună! Urmeaza pas cu pas reteta de paine si nu vei da gres!