INGREDIENTE:
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 120 ml apă caldă
- 250 ml lapte cald
- 120 g unt moale
- 2 ouă mari
- 65 g zahăr
- 5 g sare
- 750 g făină
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță pentru a o activa.
- Într-un castron mare, combinăm laptele, untul, ouăle, zahărul, sarea, amestecul de drojdie și 350 g făină. Batem la o viteză medie până când conținutul devine neted. Amestecăm suficientă făină din cea rămasă până se formează un aluat moale.
- Așezăm aluatul pentru painici pufoase pe o suprafață plană. Îl frământăm până când devine neted și elastic, aproximativ 6-8 minute. Apoi, îl așezăm într-un castron uns cu puțin unt, apoi îl ungem pe deasupra. Îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice într-un loc cald până i se dublează dimensiunea, aproximativ o oră.
- Aluatul crescut îl împărțim în jumătate. Fiecare bucată o porționăm în 12 bile. Așezăm rolele în două tăvi de cuptor. Le acoperim cu prosoape de bucătărie și le lăsăm să crească, într-un loc cald, aproximativ 30 de minute. În același timp preîncălzim cuptorul.
- Le punem painicile pufoase la copt până prind o culoare maro-auriu, timp de 20-25 de minute. Putem să le ungem cu unt pentru un gust mai delicios. Poftă bună!