INGREDIENTE:
- 480 g făină
- 4 gălbenușuri de ou
- 80 ml lapte
- 120 g unt
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 20 g sare
- 500 g carne de vită
- Ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- Sos de roșii
PAȘI:
Pentru a face piroșcă, reteta spune astfel:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț, o lăsăm să se activeze. Adăugăm 120 g făină și amestecăm până se formează un aluat neted. Punem aluatul la dospit într-o zonă caldă.
- Adăugăm untul, gălbenușurile, sarea și restul făinii și amestecăm bine. Frământăm aluatul până devine strâns și elastic. Adăugăm pe parcurs apă sau făină, dacă este necesar.
- Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la dospit pentru a doua oară, într-un loc cald. După ce a crescut, îl împărțim în mai multe bucăți egale.
- Între timp, preparăm carnea de vită. O amestecăm cu 30 g unt, ceapă mărunțită, pătrunjelul tocat și o cantitate mică de roșii. O gătim, adăugând 4-5 linguri de brânză rasă la final.
- Luăm o bucată mică de aluat, o întindem cu un făcăleț. Așezăm o lingură de carne tocată în mijlocul acesteia și închidem umplutura. Îi dăm formă de sferă, o ungem cu ou și o lăsăm la dospit într-un vas de copt uns cu ulei.
- Punem la prăjit până prinde culoarea aurie. Se pot mânca cu sos sau goale! Poftă bună la piroșcă! Retețeta este simplă și rapidă.