Rețetă rulouri roșii cu scorțișoară și sos de vanilie

INGREDIENTE:

  • 1 pachet colorant alimentar roșu
  • 350 g făină
  • 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 300 ml apă caldă
  • 100 g zahăr brun
  • 5 g scorțișoară
  • 60 g unt
  • 200 g zahăr
  • 30 g unt frecat
  • 10 ml extract de vanilie
  • 30 ml lapte

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță alături de o lingură de făină. Adăugăm într-un bol 120 g făină, colorantul roșu, drojdia și apă. Amestecăm bine, adăugând treptat din făină.
  • Frământăm până aluatul devine neted și elastic, apoi îl ungem cu ulei pe toate părțile și îl punem la dospit în jur de 2 ore, până își dublează volumul.
  • Amestecăm zahărul brun împreună cu scorțișoara. Ungem o tavă de copt. Așezăm aluatul în tavă și îl tăiem în felii lungi. Le rulăm și le lăsăm să se umfle timp de 45 de minute.
  • Ungem aluatul cu unt topit, apoi întindem compoziția de zahăr cu scorțișoară pe deasupra.
  • Preîncălzim cuptorul, apoi punem la copt aluatul 15-20 minute la 175 grade C. Le lăsăm până se rumenesc.
  • Batem zahărul, untul, vanilia și laptele bine, apoi le lăsăm la frigider.
  • Când rulorurile s-au copt le scoatem și adăugăm sosul de vanilie pe deasupra.
  • Aceasta rețetă de rulouri este mai simplă decât crezi. Poftă bună!
reteta rulouri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne