INGREDIENTE:
- 500 g făină neagră de grâu
- 100 g făină albă
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 50 g semințe
- 30 ml ulei de măsline
- 350 ml apă
- 5 g zahăr
- 5 g sare
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în apă călduță alături de o lingură de făină. Punem într-un vas făina albă și făina neagră iar în centru adăugăm drojdia și uleiul.
- Frământăm bine, iar când aluatul se omogenizează, adăugăm sarea și semințele. Continuăm să frământăm până aluatul devine neted și elastic. Adăugăm apă sau ulei dacă este nevoie.
- Punem aluatul într-un vas acoperit de un prosop și îl lăsăm la dospit o oră jumătate, până își dublează volumul.
- Modelăm aluatul crescut în formă de pâinici pe care le crestăm cu un cuțit pe deasupra. Punem pâinicile la crescut pentru încă o oră, până își dublează volumul.
- Preîncălzim cuptorul apoi adăugăm pâinile pe o tavă. Lăsăm pâinile să se coacă la 250°C
- Scoatem pâinea neagra cu seminte și o lăsăm să se răcească. Poftă bună!