Rețetă mini pizza cu anșoa și mozzarella

INGREDIENTE:

  • 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 350 ml apă caldă
  • 1 linguriță zahăr
  • 500 g făină cernută
  • ½ linguriță sare
  • ½ cățel de usturoi tocat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 roșii coapte, tocate mărunt
  • 2 mozzarella
  • 4 felii prosciutto
  • Busuioc pentru decorare
  • 12 bucăți anșoa

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Seceretul Bunicii într-un bol cu 100 ml apă călduță și zahăr și o lăsăm să acționeze 15 minute.
  • Punem făina împreună cu sarea într-un castron mare. Adăugăm drojdia și amestecăm, punând puțin câte puțin din apa rămasă.
  • Aluatul rezultat îl frământăm timp de 5 minute, apoi îl punem la dospit pentru o oră jumătate, acoperit, până își dublează mărimea.
  • Împărțim aluatul în porțiuni egale și îl aplatizăm pentru a căpăta forma unui blat de pizza.
  • Încălzim suficientă cantitate de ulei într-o tigaie la temperatură medie. Adăugăm bucățile de aluat și le prăjim 1-2 minute pe fiecare parte.
  • Punem roșiile tocate într-un castron alături de usturoi, ulei de măsline și un vârf de sare. Amestecăm până roșiile își lasă sucul.
  • Aranjăm peste bucățile de aluat prăjit roșiile, prosciutto și anșoa, apoi punem pe deasupra mozzarella și busuioc.
  • Poftă bună!
baked-baking-blur-263116

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne