INGREDIENTE
- 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 550 grame făină
- 200 ml lapte
- 200 grame unt
- 70 grame zahăr
- 100 grame smântână
- 2 gălbenușuri
- Cremă: 200 grame mac
- 150 grame zahăr
- 70 ml lapte
- 2 albușuri
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
- Cât timp drojdia stă deoparte, adăugăm în alt bol laptele, untul topit, zahărul, smântâna și gălbenușurile.
- După ce ingredientele se omogenizează, se adaugă peste și drojdia.
- Aluatul se lasă la loc cald, acoperit cu un prosop curat. Se lasă la dospit oră și jumătate.
- Între timp, începeți să pregătiți umplutura. Pregătiți laptele și zahărul într-un ibric și puneți-l pe foc.
- După ce zahărul se topește, adăugați macul și mai lăsați-l puțin pe foc. Stingeți focul și lăsați compoziția la răcit.
- Bateți albușurile spumă. După ce compoziția cu macul s-a răcit, amestecați cu albușurile.
- Pregătiți o tavă și așezați peste o foaie de copt. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Aluatul preparat îl împărțiți în 4. Se ia fiecare fâșie, se adaugă peste compoziția de mac și se rulează.
- Bateți 1 gălbenuș cu câteva linguri de lapte și ungeți fiecare ruladă cu mac înainte de a le băga la cuptor. Coaceți timp de 30-45 de minute.
- Poftă mare!