Rețetă pizza de post

INGREDIENTE

  • 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 400 grame făină
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml apă minerală
  • 100 grame ciuperci mari
  • 2 roșii
  • 1 ardei roșu
  • porumb
  • 200 grame măsline
  • 1 ceapă
  • bulion
  • sare
  • oregano

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
  • Peste drojdie se adaugă făina, uleiul, sarea și restul de apă minerală.
  • Se amestecă bine până se omogenizează toate ingredientele.
  • După omogenizare, se lasă la dospit până amestecul devine pufos.
  • După dospire, aluatul se întinde pe o suprafață netedă, acoperită cu făină. Se frământă câteva minute.
  • Se pregătește tava cu ulei și făină.
  • Aluatul de pizza de post se întinde subțire în tavă, pe toată suprafața ei.
  • Pe aluat se întinde stratuld e bulion special și ceapa tăiată felii.
  • Se adaugă roșiile tăiate felii, ciupercile taiate, măslinele și boabele de porumb. Deasupra se presară oregano și condimentele.
  • Pregătiți cuptorul, încălzindu-l la 200 de grade. Introduceți pizza în cuptor până cand blatul se rumenește. Poftă mare!
pizza de post

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne