INGREDIENTE
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 400 grame făină
- 3 linguri ulei
- 200 ml apă minerală
- 100 grame ciuperci mari
- 2 roșii
- 1 ardei roșu
- porumb
- 200 grame măsline
- 1 ceapă
- bulion
- sare
- oregano
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
- Peste drojdie se adaugă făina, uleiul, sarea și restul de apă minerală.
- Se amestecă bine până se omogenizează toate ingredientele.
- După omogenizare, se lasă la dospit până amestecul devine pufos.
- După dospire, aluatul se întinde pe o suprafață netedă, acoperită cu făină. Se frământă câteva minute.
- Se pregătește tava cu ulei și făină.
- Aluatul de pizza de post se întinde subțire în tavă, pe toată suprafața ei.
- Pe aluat se întinde stratuld e bulion special și ceapa tăiată felii.
- Se adaugă roșiile tăiate felii, ciupercile taiate, măslinele și boabele de porumb. Deasupra se presară oregano și condimentele.
- Pregătiți cuptorul, încălzindu-l la 200 de grade. Introduceți pizza în cuptor până cand blatul se rumenește. Poftă mare!