INGREDIENTE
- Pentru aluat: 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 kg făină
- 750 ml apă călduță
- 220 ml ulei
- 4 linguri de zahăr
- 1 linguriță de sare
- Pentru umplutură: 2 cepe tăiate mărunt
- 1 kg de spanac curățat
- 3-4 căței de usturoi zdrobiți
- zeama de la o lămâie
- 240 ml ulei de măsline
- 1 lingură de pastă de ardei iute
- 100 grame nucă prăjită și tăiată mai mare
- sare, după gust
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
- Adăugăm peste restul ingredientelor: făina, uleiul și sarea. Se amestecă bine și se frământă.
- Se lasă la odihnit 10-15 minute.
- Pentru compoziție de placinte triunghiuri cu spanac: se spală spanacul și se lasă la scurs ceva timp.
- Spanacul se freacă cu sare până toată apa iese din el. Se stoarce cu mâinile și se pune într-un bol.
- Peste spanac se adaugă restul ingredientelor și se amestecă.
- Aluatul nu trebuie lăsat la dospit prea mult, ci mai degrabă trebuie lăsat să se odihnească 10-15 minute.
- Întindeți aluatul pe o suprafață netedă și tăiați bucăți în formă de pătrat. Luați câte o lingură din compoziție și așezați-o în mijlocul pătratului.
- Apucați un colț al acestuia și acoperiți compoziția, aducând colțul în partea opusă, pentru a se forma triunghiul.
- Așezați triunghiurile în tavă și lăsați-le la dospit 10 minute.
- Unge-ti apoi cu ulei de măsline placintele triunghiuri cu spanac.
- Preîncălziți cuptorul la 180-200 de grade. Introduceți tava în cuptor pentru 20-30 de minute, până se rumenesc.
- Poftă bună!