Rețetă focaccini

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 13 g sare
  • 23 ml ulei de măsline
  • 27 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 667 g făină de grâu
  • 33 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Pentru aromatizare – măsline tocate, fulgi de ceapa uscată, ierburi de Provence

PAȘI

Pentru un focaccini de neuitat, trebuie să:

  • Amestecăm într-un bol făina cu zahărul și sarea.
  • Adaugăm apă caldă, uleiul de măsline și drojdia în bol. Continuăm să amestecăm cu o spatulă pentru 2 minute.
  • Amestecăm și frământăm aluatul obținut până atinge o consistență omogenă.
  • Dăm aluatului formă de bilă și îl punem într-un vas pe care îl acoperim cu o pânză umedă.
  • Lăsăm aluatul la dospit pentru 45 minute la cald.
  • Se împarte aluatul în 10 parți egale, cărora le dăm formă de bilă iar apoi le aplatizăm pentru a forma discuri cu diametru de cca 15 cm
  • Discurile obținute se lasă la dospit sub o pânză umedă până când își dublează volumul (45-60 minute).
  • Apăsați aluatul de focaccini cu degetele și puneți în crestături măsline tocate și fulgi de ceapă uscată. Presărați pe deasupra ierburi de Provence.
  • Coaceți în cuptorul încălzit la 230°C pentru aproximativ 20 minute.
reteta focaccini

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne