INGREDIENTE
- 9 g sare
- 353 g apă
- 333 g făină de secara (T170)
- 267 g Surimi
- 213 g făină (T55)
- 33 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI
Pentru această rețetă pâinici cu surimi, trebuie să:
- Într-un bol amestecați făina și sarea. Adăugați apa calduță și drojdia. Amestecați până se formează o pastă fină.
- Finalizați frământatul cu un sucitor, întinzând aluatul pe suprafața de lucru. Aluatul obținut trebuie să fie neted și ușor elastic. Formați o bilă și puneți-o într-un recipient. Acoperiți cu o pânză umedă și lăsați la dospit 15 minute într-un loc cald.
- Scoateți aluatul și împărțiți-l în 10-12 părți egale cărora le dați tot formă de bilă. În fiecare bilă de aluat încorporați un baton surimi și dați-i formă de tub.
- Lăsați apoi la dospit sub o pânză umedă până își dublează volumul (cca 60 min). Faceți câteva crestături mici și îndoiți delicat fiecare tub. Înainte de a le introduce la cuptor, stropiți-le cu apă.
- Se coc în cuptorul preîncălzit la 230 ° C pentru 20 de minute.