Rețetă cornulețe cu gem

INGREDIENTE

  • 3 ouă;
  • 4 linguri zahăr;
  • ½ cană de ulei sau 150g margarină;
  • ½ l lapte;
  • 50g drojdie proaspătă Secretul Bunicii;
  • 24g zahăr vanilat;
  • 2kg făină;
  • 1-2 borcane cu gem sau cremă de ciocolată

PAȘI

Pentru această rețetă cornulețe cu gem:

  • Se incălzeşte puţin laptele împreună cu zahărul. Uleiul, ouăle, zahărul vanilat se amestecă într-un bol separat. Peste acest amestec se pune amestecul de lapte şi zahar şi driojdia.
  • După ce se obţine un amestec omogen, se adaugă făina. Aluatul obţinut se lasă la dospit până işi dublează volumul, apoi se porţionează şi i se dă forma de bila. Se întinde aluatul într-o foaie rotunda de aproximativ 5mm şi se porţionează pentru a se obţine triunghiuri.
  • Se pune gem pe fiecare triunghi şi se rulează. Cornurile astfel obţinute se lasă la odihnit acoperite cu o folie sau o pânză de in pentru 15-20 min.
  • Se pun în tavă şi se lasă la cuptor aproximativ 25-30 min.
reteta cornulete cu gem

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne