INGREDIENTE
- 3 ouă;
- 4 linguri zahăr;
- ½ cană de ulei sau 150g margarină;
- ½ l lapte;
- 50g drojdie proaspătă Secretul Bunicii;
- 24g zahăr vanilat;
- 2kg făină;
- 1-2 borcane cu gem sau cremă de ciocolată
PAȘI
Pentru această rețetă cornulețe cu gem:
- Se incălzeşte puţin laptele împreună cu zahărul. Uleiul, ouăle, zahărul vanilat se amestecă într-un bol separat. Peste acest amestec se pune amestecul de lapte şi zahar şi driojdia.
- După ce se obţine un amestec omogen, se adaugă făina. Aluatul obţinut se lasă la dospit până işi dublează volumul, apoi se porţionează şi i se dă forma de bila. Se întinde aluatul într-o foaie rotunda de aproximativ 5mm şi se porţionează pentru a se obţine triunghiuri.
- Se pune gem pe fiecare triunghi şi se rulează. Cornurile astfel obţinute se lasă la odihnit acoperite cu o folie sau o pânză de in pentru 15-20 min.
- Se pun în tavă şi se lasă la cuptor aproximativ 25-30 min.