Rețetă sărăţele româneşti

INGREDIENTE

  • 200 g margarină;
  • 550 ml apă minerală;
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii;
  • 1 lingură sare;
  • 2 ouă;
  • 1kg făină;
  • susan, mac, sare, caşcaval ras.

PAȘI

Pentru această rețetă sărățele:

  • Se amestecă ingredientele: margarina, apa, drojdia, sarea, 1ou şi se obţine un amestec omogen.
  • Amestecul se pune peste făină şi se frământă aluatul.
  • Aluatul se păstrează la frigider pentru 3-4 ore.
  • După ce stă la frigider, aluatul se întinde într-o foaie de aproximativ 5 mm, se unge cu ou si se presară deasupra susan/mac, sare, cașcaval.
  • Sfat: pentru o aromă și o consistență deosebită, este preferat să se adauge cașcaval ras și în compoziția de sărățele (rețeta nu se schimbă deloc).
reteta saratele romanesti

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne