INGREDIENTE
- 500 grame făină
- 120 grame unt
- 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță rom
- 1 vârf de linguriță sare
- coaja rasă de la o lămâie
- 5 gălbenușuri
- 350 mililitri lapte
- 50 grame zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
PAȘI
Pentru această rețetă gogoși românești, trebuie să:
- O cană de lapte se încălzește puțin și în el se dizolvă drojdia și zahărul.
- Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea și peste ele se adaugă romul și restul de lapte.
- Untul se înmoaie și se pune peste făină alături de coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia amestecată cu lapte și zahăr.
- Se frământă bine și se lasă la crescut pentru o oră.
- După ce crește, aluatul se întinde într-o foaie cu grosimea de 2 centimetri.
- Cu ajutorul unui pahar se decupează gogoșile.
- Acestea se prăjesc în ulei încins, se răcesc și se pudrează cu zaharul pudră amestecat cu cel vanilat.