INGREDIENTE
- 250 grame făină
- 120 mililitri apă
- 30 mililitri ulei de măsline
- 8 grame sare
- 1 linguriță zahăr
- 8 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI
Pentru o tavă mare de crackers, rețeta de urmat implică:
- Se amestecă făina cu drojdia, la mijlocul lor se face o gropiță unde se adaugă uleiul, apa și zahărul. Se amestecă puțin și se adaugă și sarea.
- Aluatul rezultat se lasă la dospit pentru o oră și jumătate.
- Aluatul se întinde într-o foaie subțire în tava de copt, și se taie cu o rotiță sau cu un cuțit în pătrățele mici, care se înțeapă cu furculița sau cu o scobitoare. (surplusul de aluat se păstrează și se va prepara în același fel)
- Se presară sare pe deasupra și se mai trece încă o dată făcăletul peste foaie, pentru ca sarea să intre în aluatul de crackers.
- Se coc pentru 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.