INGREDIENTE
- Aluatul de start pentru ciabatta: 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 100 mililitri apă călduță
- ½ linguriță zahăr pudră
- 150 grame făină
- Aluatul de a doua zi: 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 150 grame făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță ulei de măsline
- 100 mililitri apă călduță
PAȘI
Pentru o gustoasă ciabatta, rețeta de urmat este:
- Într-un bol amestecați toate ingredientele aluatului de start, pentru 2 minute, apoi acoperiți vasul și lăsați compoziția la crescut pentru minimum 8 ore.
- După cele 8 ore (minimum), într-un vas micuț amestecați două lingurițe de apă călduță cu drojdia și amestecați-le bine.
- Adăugați peste aluatul de start, restul ingredientelor, iar la final și amestecul de la punctul anterior și amestecați, apoi frământați.
- Lăsați aluatul obținut la crescut într-un vas uns cu puțin ulei și acoperit, pentru o oră și jumătate.
- Puneți făină pe mâini și dați aluatului forma de ciabatta – un dreptunghi de circa 25×10 centimetri, ușor aplatizat. Folosiți mișcări rapide, fără să stați prea mult cu mâinile pe aluat.
- Încălziți cuptorul la 240 de grade Celsius și puneți un recipient termorezistent plin cu apă pe partea de jos a cuptorului.
- Coaceți ciabatta pentru 20-25 de minute pe raftul cel mai de sus al cuptorului.