INGREDIENTE
- 500 grame făină
- 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 350 mililitri apă călduță
- 2 lingurițe sare
- 1 usturoi
- 800 grame smântână
- 200 grame cașcaval ras
PAȘI
Pentru această rețetă langoși cu sos de usturoi, trebuie să:
- Într-un bol se amestecă bine 100 mililitri din apa călduță cu drojdia și o lingură de făină, apoi se lasă 15 minute la crescut.
- Peste compoziție se adaugă restul de făină, de apă și sarea și se frământă bine, apoi se lasă la dospit circa 30 de minute
- Se iau bucăți din aluat, se întind ușor cu mâna unsă cu ulei și se prăjesc pe ambele părți.
- Se pisează bine usturoiul și se amestecă bine cu smântâna, iar sosul rezultat se pune peste langoșii calzi, apoi se presară cașcaval ras.