INGREDIENTE
- Pentru aluat: 500 grame făină
- 3 linguri lapte praf
- 1 lingură zahăr
- 2 lingurițe sare
- 70 mililitri ulei de măsline
- 250 mililitri apă călduță
- 15 grame drojdie proaspătă
- Pentru umplutură: 200 grame șuncă tocată mărunt
- 150 grame cașcaval ras
- Pentru uns: 1 ou bătut
PAȘI
Pentru această rețetă rulouri cu șuncă și cașcaval:
- Drojdia se dizolvă într-o ceșcuță de apă călduță și se lasă 15 minute la crescut.
- Se amestecă bine făina cu sarea, laptele praf, restul de apă călduță, apoi se adaugă și drojdia dizolvată, apoi se lasă la dospit până își dublează volumul.
- Aluatul se împarte în trei părți egale și fiecare parte se întinde în câte o foaie care se unge cu ou bătut și se umple cu șuncă și cașcaval, apoi se rulează.
- Din fiecare rulou mare se taie bucați de câte 5-7 centimetri.
- Aceste mici rulouri cu șuncă și cașcaval, astfel obținute, se pun într-o tavă unsă cu ulei, se mai ung la suprafață cu puțin ou bătut și se coc la 150 de grade pentru 20-25 de minute.